17. luukku: Juhlan jälkeen

Jouluun valmistautuminen on kutkuttavan jännittävää ja kiireistä aikaa. On niin paljon tehtävää ja muistettavaa, niin monta asiaa hoidettavana ja salaista puuhaa suoritettavana. Tärkeän päivän odotus tuntuu vatsanpohjassa asti. Puhumattakaan itse juhlasta, joka nostaa punan poskille ja hymyn huulille. Kaikki rakkaimmat kerääntyvät yhteen joulun sanoman äärelle.

Mutta mitä jää, kun juhla on ohi? Kun viimeisetkin kynttilät ovat sammuneet, jouluruuat on syöty ja lahjapaketit avattu. Kun juhlavieraat ovat lähteneet ja arki astuu kuvioihin kuin varoen ja anteeksi pyydellen. Kun juhla on enää vain muisto, haikea ja kaunis yhtä aikaa.

juhlanjalkeen

When the song of the angels is stilled,
When the star in the sky is gone,
When the kings and the princes are home,
When the shepherds are back with their flocks,
The work of Christmas begins:

To find the lost
To heal the broken
To feed the hungry
To release the prisoner
To rebuild the nations
To bring peace among people
To make music in the heart.

Howard Thurman

//Anna