Rannalla

Viime kesänä olimme uimassa porukalla, johon kuului niin lapsia kuin aikuisiakin. Hypimme laiturilta hassuja hyppyjä. Osa meistä kävi hyppäämässä kolmesta metristä pitkästä aikaa, minkä jälkeen olimme innostuksesta hengästyneitä. Viiteen metriin kiipesi miesväki sekä lopulta yksi ystävämme bikineissään. Sieltä alas katsoessaan häntä alkoi kuitenkin vapisuttaa. Hän oli jo kääntymäisillään takaisin rappusia kohti, kun huomasi vieraan, noin 10-vuotiaan tytön tuijottavan itseään ihailevasti pää kenossa laiturin reunalla. Tuon pienen tytön katse sai ystävämme kääntymään ja hyppäämään. Myöhemmin ystävämme kertoi, että ei voinut aiheuttaa pettymystä tuolle tytölle. Hyppäämällä ja sanaakaan sanomatta hän kertoi tytölle, että jos sä oikeesti haluat niin hyppää  – silloinkin kun oot jo aikuinen nainen!

Olisi ihana nähdä rannoilla enemmän laiturilta pomppivia, lasten kanssa rantavedessä leikkiviä naisia. Kuitenkin menneiden kesien melko monen sadan rantatunnin kokemuksella näyttäisi siltä, että siinä missä miehet uivat ja leikkivät, naiset istuvat rannoilla pitkissä hihoissaan, lahkeissaan ja helmoissaan. Ja tokihan asia on aivan ok, jos he niin oikeasti haluavat. Uskallan kuitenkin epäillä, että monien noiden naisten mielissä majaileva häpeä omasta kehostaan varastaa mahdollisuuden yhteiseen iloon aurinkoisilla rannoilla. Arvelen sitäkin, että monien naisten mielien arvet ovat usein paljon suurempia kuin kehosta löytyvät muistot ihon venymisestä.

Rohkaisen sinua, nainen! Jos sinä haluat vetää bikinit päälle, vedä! Jos haluat mennä uimaan, mene! Jos haluat rakentaa hiekkalinnan lapsille, rakenna! Jos haluat tallustella edestakaisin pehmeällä hiekalla, tallustele! Jos haluat hypätä laiturilta pommilla, hyppää oikein kunnolla!

Tee se jokaisen kasvavan, rannalla leikkivän tytön tähden. Näytä heille, että kesä on ihana, uiminen on ihanaa ja jokainen on ihana. Kerro heille, että keho on katoavainen ja siksi sitä ei kannata liikaa tuijotella. Kehu heitä sujuvista sukelluksista, hienoista hypyistä ja hiekkalinnoista. Näytä heille omat temppusi ja naura heidän kanssaan. Osoita tytöille, että rannat eivät ole pikkulasten ja paidattomien miesten yksinoikeus.

Tee se itsesi tähden. Nauti kesästä, auringosta, vedestä, yhdessäolosta ja hassuttelusta. Nämä päivät ovat harvat eivätkä ne tule takaisin.

One thought on “Rannalla

  1. Päivitysilmoitus: Kesäkirjoituksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s