Luukku 4: Kauneimmat joululaulut

Ensikosketukseni Kauneimpiin joululauluihin sain lukioikäisenä, kun puhallinorkesterillamme oli parin tunnin säestysurakka paikallisen kirkon joululaulutilaisuudessa. Jyväskylään muutettuani Kauneimmat joululaulut on muodostunut jokavuotiseksi perinteeksi ja viimeisten kahdeksan vuoden ajan olen istunut jonkin kirkon penkissä lauluvihko kädessäni joka vuosi yhtä lukuunottamatta.

En tiedä, mikä yhteisessä lauluhetkessä eniten viehättää. Sekö, että jokainen osallistuu äänellään, ja vaikka se oma ääni yksinään olisikin lähempänä variksen raakkumista kuin kellojen tiukkumista, yhteen kietoutuessaan kaikki äänet muodostavat kuitenkin kauniin kuoron. Vai se, että saa hetkeksi jättää joulunaluskiireet, istahtaa kirkon penkkiin ja antaa joulun sanoman vallata mielensä.

Jyväskylässä Kauneimpia joululauluja lauletaan tänäkin jouluna kymmenissä eri tilaisuuksissa. Sopisiko sulle parhaiten kauneimmat joululaulut:

tunnelmallisessa riihikirkossa

groovaten

kylätalolla (vielä ehdit!)

englanniksi

opiskelijaporukalla vai

kuvankauniissa puukirkossa?

Kerää koko sarja tai valitse mieluisesi. Samalla voit olla mukana tukemassa kehitysmaiden syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa tehtävää työtä.

Joulukalenterin luukuista avautuu ideoita ja inspiraatiota joulun odotukseen. Kaikki joulukalenterin postaukset löydät tunnisteella #meidänjoulu. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s