Me

kq3

rakastaa rapsakan puhtaita hotellilakanoita, aamiaisia pitkän kaavan mukaan ja löhöilyä yökkäreissä iltapäivään. Uusien reseptien testailua, pitkiä kävelylenkkejä ja glögiä. Koko päivän legomaratoneja, lapsen kättä kädessään ja tunnetta, että kuuluu juuri tänne. Arjen näköalapaikoilta keittiönpöydän äärestä ja hiekkalaatikon reunalta ei kovin korkealentoisia sfäärejä tarkastella, mutta pieniä ja merkityksellisiä hetkiä päiviin mahtuu sitäkin enemmän. Jatkuvana muistutuksena takaraivossa ajatus siitä, että minun arkeni on lasteni lapsuus ja että vaikka päivät välillä ovatkin pitkiä, niin vuodet kuitenkin pelottavankin lyhyitä.

pitää tavallisesta arjesta, jota rytmittää usein liitutaulu ja dokumenttikamera, kahvikuppi ja kulmasohva, jumppakengät ja burpeet. Vapaapäivinä parasta on nautiskella pitkistä brunsseista, tehdä vähän kotitöitä ja vaikka patikoida pikkuisen – mieluiten marjametsässä. Kesäisin mukana on aina varustus päivään rannalla ja talvisin päässä on aina suunnitelmia päiviin muissa maissa. Vuodesta toiseen H leipoo kakkuja, suunnittelee juhlia, ostelee lasipurnukoita ja täyttelee vihkojaan. Opettelee kaiken keskellä ainakin kärsivällisyyttä, tasapainoilua ja huolettomuutta. Rakastaa ihmisiä, jotka arkea ja juhlaa kanssaan jakavat. Ja yrittää ymmärtää, että valmiiksi täällä ei taideta tulla.

M katselee arkea talosta, jossa tiedon paljous johtaa joskus näkökulman kapeuteen, ja toisesta, jossa suuri totuus toisinaan kumoaa alleen monta pientä tärkeää asiaa. Arkisten huomioiden ja ylevien ajatusten tavoittelun väliin mahtuu paljon merkityksellisiä asioita. Laadukas design on elämän suola, hyvä kahvi sen sokeri. Ilman taidetta ei ole elämää, ilman musiikkia ei voi hengittää ja valokuva vangitsee muutakin kuin muiston menneestä. Elämä on liian lyhyt huonoille materiaaleille ja liian pitkä pysyttäväksi paikallaan. Vieraat kielet haastavat aivot ja sosiaalisen ymmärryksen, puutarhatyöt uuvuttavat kropan ja nollaavat pään. Onnea on horisonttiin tuijottelu hiljaisella rannalla, riippakoivujen kahinan kuuntelu omalla patiolla ja vieraan maan lentokentälle laskeutuminen. [M oli mukana Kaleidoskoopissa sen ensimmäisen vuoden ajan.]

ilahtuu kielellä leikittelystä ja hyvin asetelluista sanoista, löytyvätpä ne sitten runosta, laulusta, romaanista tai Pinterestistä. Tulevaisuudessa kielen parissa kuluvat myös työpäivät. S on vakuuttunut siitä, että elämää on helpompi ymmärtää muistilistojen kautta. Käsilaukusta löytyykin aina kuulakärkikynä ja vihko muistiinpanoja varten. S surffaa sulavasti somessa, mutta osoittaa rakkautta postikorteilla. Arjessa ilahduttavat leikkokukat, soittolistat ja historialliset draamasarjat. Nauru kuplii pinnan alla ja hersyy ulos usein sekä kovaäänisesti, mutta itkullakin voi ilmaista yllättävän monenlaisia tunteita. Vastoin kaikkia odotuksia lapsuuden erätraumat ovat vaihtuneet vaellushaaveisiin ja sieniretkiin. S haluaa matkustaa vielä ainakin Afrikkaan, Amerikkaan ja Aasiaan. Tai edes Tukholmaan. Ehkä jonain päivänä pakataan taas laukut ja lähdetään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s