Kesä teatterissa

On olemassa yksi paikka, jossa suomalaisen kesätunnelman tavoittaa alta aikayksikön: kesäteatterin katsomo. Autenttiseen elämykseen kuuluu yksi tai useampi seuraavista elementeistä: kulman takaa leijaileva käristyvän jauhomakkaran tuoksu, väliajalla ostettu huoneenlämpöinen pillimehu ja ylihinnoiteltu irtokarkkipussi, kesäillassa kaikuvat Suomi-iskelmät sekä erityisesti toisella puoliajalla huonojen penkkien takia jumiutunut selkä. Kaikenkirjavan kävijäjoukon (kyttäämisen) merkitystä tunnelmalle ei myöskään sovi vähätellä.
blogikuva2
Kesä-Suomi on persoonallisia teattereita ja toinen toistaan mielenkiintoisempia näytöksiä pullollaan. Tänä kesänä olen jo saanut hämmästellä kekseliäitä sovituksia ja taidokasta näyttelijäntyötä upeassa musiikki-iloittelussa Porvoon saaristossa. Jos saisin vapaasti valita, kulkisi tämän kesän teatteritaival vielä Oulusta Tampereen ja Turun kautta Helsinkiin. Vaikka tuon suuruusluokan turnee taitaa jäädä tänä kesänä väliin, on jokainen noista teattereista varmasti kokemisen arvoinen, ehkä ensi kesänä. Siinä kuitenkin menovinkkejä noilla kulmilla kesäänsä viettäville! Perinteitä kunnioittaakseni suuntaan taas loppukesästä Latoteatterin tutuille penkeille kuuntelemaan juurikin niitä nostalgisia Suomi-iskelmiä.

Jos et koskaan ole käynyt kesäteatterissa, suosittelen kokeilemaan tänä kesänä! Tärkeintä on pukeutua lämpimästi (viltistä ja villasukista ei ole koskaan haittaa) ja muistaa varata mukaan muutama euro pakollista makkaraa/pillimehua/sukulakua varten.

Kaleidoskoopin kesäperjantait värittyvät kesäisistä ajatuksista, kokemuksista ja ideoista. Ehkä löydät jotain, mistä voit napata uusia juttuja omaan suveesi. Teemapostaukset löydät blogista tunnisteella #meidänkesä.

One thought on “Kesä teatterissa

  1. Päivitysilmoitus: Kesäkirjoituksia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s