Luukku 6: Runojoulukalenteri

Olen pienestä tytöstä asti lukenut runoja. Niissä minua yhä vain edelleen viehättää sama juttu kuin lapsena: miten muutamaan säkeeseen voikin vangita niin paljon? Välillä on kuin koko tämän hetkinen maailmani olisi kuvattu parilla, huolella valitulla sanalla. Toisinaan taas runot maalaavat esiin maailmaa, jota en muutoin olisi huomannutkaan.

Tämän joulukuun alun yksi parhaimmista jutuista on ollut Elina Salmisen joulukalenteri, jonka hän on tehnyt podcastin muotoon. Joka päivä Elina lukee kirjoittamansa runon ja kertoo ajatuksia runonsa taustalta. Paitsi että olen aina pitänyt Elinan runoista ja lukenut hänen kirjoittamia runokirjoja uudestaan ja uudestaan, on niin mielenkiintoista kuulla tilanteista ja ajatuksista, joista runot ovat syntyneet.

Luukut voi halutessaan kuunnella vaikka kaikki yhteen menoon. Itse nautiskelen luukuista yksi kerrallaan aamuhämärässä, kynttilän valossa, kahvikuppi kourassa. Ellen sitten napsauta podcastia päälle jo torkutusten välissä…

Lempeää itsenäisyyspäivää luukun 6 sanoin!

*****

Tämä on minun maani

tämä minun harmaa taivaani

nämä ovat minun metsiäni

ja tässä on minun mereni

 

ja minun onneni lepää siinä

että näiden kehysten läpi

olen saanut katsella maailmaa

ja opetella tuntemaan

mitä kaikkea tarkoittaakaan vapaus

Elina Salminen

IMG_20170106_125752_823

Joulukalenterin luukuista avautuu ideoita ja inspiraatiota joulun odotukseen. Kaikki joulukalenterin postaukset löydät tunnisteella #meidänjoulu. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s