Arjesta: kukkia ja kävelyjä

Tämä postaus jatkaa perjantaista sarjaamme, jossa nostamme esiin arkea ilahduttavia asioita, oivalluksia tai tapoja. Tällä kertaa arjestaan kertoo Johanna, joka asuu Belgiassa Brysselin liepeillä miehensä ja 17-vuotiaan tyttärensä kanssa. Loimaalta kotoisin oleva Johanna on työskennellyt opettajana CTS:ssa vuodesta 2006. Tänä syksynä hän aloitti lisäksi osa-aikaisena uskonnonopettajana paikallisessa lukiossa.

***

1. Leikkokukat maljakossa

On uskomatonta, miten paljon tuoreet kukat piristävät arjessa. Leikkokukkien voimavaikutus perustuu ainakin välillä siihen, että huomio kiinnittyy niihin ja ympäröivä satunnainen sotku ei häiritse ihan niin paljon. Tämä tunnustus taitaa nyt hiukan kieliä siitä, että meillä siivous on siirtynyt prioriteettilistalla vähän liian usein sinne saavuttamattomaan loppupäähän. Normiviikkona mukaani tarttuu ruokakaupasta muutaman euron hintainen yhden kukkasortin nippu, mitä kauteen sopivaa siinä sitten onkaan. Kun ehdin panostaa vähän enemmän, saatan koukata kukkakaupan kautta. Silloinkin useimmiten valitsen muutamia yksittäisiä kukkia, oksia ja jotakin vihreää, joista kokoan kotiin tullessa omanlaiseni asetelman. Tykkään sekä tekemisestä että myös lopputuloksesta paljon enemmän kuin valmiista leikkokukkakimpuista, joiden hinta-laatusuhdekin on yleensä hiukan vinksallaan. Win-win -tilanne siis.

11.10.Johanna

2. Teen juonti

Tee on kyllä varsinainen elämäni eliksiiri! En yhtään ihmettele, että englantilaiset tarjoavat joka tilanteeseen ratkaisuksi kupillista teetä. Höyryävä kuppi kädessä on ihana pysähtyä hetkeksi vain olemaan paikallaan ja nollaamaan ajatukset. Se on parhaimmillaan sellainen melkein-mini-loma keskellä arjen kiirettä. Viime aikoina kahden työn ja opiskelun välissä tasapainoillessa teenjuonnin ja sen myötä päivittäisten pysähtymisten merkitys on korostunut entisestään. Juon erilaisia teelaatuja laidasta laitaan. Kaikki muu kelpaa ja maistuu paitsi keltainen Lipton. Se on tee, joka mielestäni pitäisi asettaa myyntikieltoon, koska siitä tulee lähinnä vain ärtynyt olo.

11.10.Johanna2

3. Kävelylenkit

Kävelylenkki toimii aina. Parhaimmillaan raikas ilma ja hyvät maisemat tuovat ekstraa liikuntaefektin lisäksi. Kotiin palatessa on aina tyytyväinen olo kun tuli lähdettyä. Melkein jokaisella lenkillä mietin, miten onnekkaita olemme olleet tämän nykyisen asuinpaikan suhteen. Kaupunki on lähellä, mutta samalla tässä lähimaastossa on mainiot lenkkimaisemat ja monta erilaista mahdollisuutta valita reittejä sen mukaan, miltä sattuu tuntumaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s