Editoi elämääsi, valitse viisaasti

Uskon, että meidän tulisi tarkastella säännöllisesti ihmissuhteitamme, arkisia rutiinejamme ja erityisesti arvojamme. Onko elämämme sellaista kuin haluaisimme sen olevan? Onko toimintamme linjassa sen kanssa, millaisesta elämästä haaveilemme? Onko arkinen aherruksemme arvojemme mukaista? Näitä kysymyksiä pohdittuamme tulisi tarvittaessa tehdä korjausliikkeitä, jos huomaamme ristiriitoja arvojemme ja toimintamme välillä.

22.11

On helpompi tehdä pieniä korjausliikkeitä usein kuin valtavia elämänmullistuksia viiden vuoden välein. Siksi suosittelenkin oman elämän säännöllistä editoimista. Olemme syksyn aikana pohtineet kukin vuorollamme meille tärkeitä arvoja. Omien arvojen pohtiminen on erittäinen olennainen osa mahdollisten korjausliikkeiden tekemistä: mikä on minulle tärkeää ja elänkö sen mukaisesti?

Uskon, että elämääni ohjaavat suuremmat kädet kuin omani ja nuo korkeammat kädet myös kirjoittavat tarinaani lopulta viimeisen sanan. Tiedän senkin, että elämässä tapahtuu paljon sellaista, johon emme voi vaikuttaa (niin hyvässä kuin pahassa). Vaikka emme voikaan vaikuttaa kaikkeen mitä elämä eteen tuo, yhdestä asiasta olen kuitenkin varma: meille on annettu vain tämä yksi elämä, joka meidän tulisi yrittää elää mahdollisimman viisaasti. On paljon asioita, joita muuttamalla voimme itse vaikuttaa siihen, millaiseksi tarinamme muodostuu.

”Edit your life frequently and ruthlessly. It’s your masterpiece after all.”
Nathan W. Morris

”Your life is your story. Write well and edit often.”
Susan Statham

// Suvi

Vietämme marraskuussa kolme perjantaita lempilainaustemme äärellä. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s