Luukku 8: Joulukorttiaskartelua

Ajatus lasten kanssa askartelusta, ja varsinkin joulukorttien tekemisestä yhdessä, on ihana ja idyllinen. Todellisuudessa vesivärisiveltimien huuhtelemiseen tarkoitetut vedet valuvat pitkin lattioita ja maalia on kaikkialla muualla paitsi niissä itse korteissa. Lapsi liimaa vahingossa koristeiden sijaan oman paitansa kiinni pahviin, ja leikkaa saksilla paperin sijaan pöytäliinaa.

IMG_1921

Paras vinkkini mahdollisimman leppoisaan jouluaskarteluun: kannattaa valita tarpeeksi yksinkertainen idea ja varata sen toteuttamiseen riittävästi aikaa. Joulukuusikortteja teimme kaksivuotiaan kanssa monta viikkoa, saimme päivässä valmiiksi yhden tai kaksi. Mutta valmista lopulta tuli, ja luonnollisesti nyt katselen muutaman vuoden vanhaa tuotosta tippa linssissä. Mitä siitä vaikka maalia roiskuu, mikään ei voita sitä ylpeyden ja ilon tuiketta silmissä, kun lapsi esittelee tekemäänsä: ”Kato miten hieno, tein tän ihan ite!

Joulukalenterin luukuista avautuu ideoita ja inspiraatiota joulun odotukseen. Kaikki joulukalenterin postaukset löydät tunnisteella #meidänjoulu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s