Luukku 9: Mehevä piimä-omenaleipä

MeheMuistan, kun söin tätä leipää ensimmäisen kerran. Se oli laitettu tarjolle kauniille leikkuulaudalle ja sen päälle oli heitetty punaruutuinen liina. Leipä oli lämmintä ja sen päällä oli reilusti rehellistä voita. Voi että maistui hyvältä! (Luulen, että tätä leipää parempi ensikerran makumuisto minulla on vain croissanteista. Niitä kun söin ensimmäistä kertaa, niin ajattelin, että miten voi olla että minulta oli kokonaista 17 vuotta pimitetty tällaisen herkun olemassaolo!)

Tämän leivän reseptin jaan teille ilolla, sillä se on paitsi hyvä niin myös helppo! (Ja tehtäköön tiettäväksi sekin, että jakaisin myös hyvän croissantin reseptin, jos minulla sellainen olisi. Itse käyn hakemassa croissantit raakana pakastealtaasta tai paistettuina paistopisteeltä.)

Mun suussa leipä maistuu joululta, vaikkei siinä varsinaisesti mitään jouluista makua olekaan. Suosittelen tekemään tätä paitsi omaan iltateepöytään, niin myös lahjaksi vaikkapa lapsen opelle tai naapurin mummolle. Leivällä saa kotiin lisäksi huumaavan tuoksun, joten ihan jo pelkästään sen tuoksunkin takia ei muuta kuin taikina tulille!

 • 4 dl piimää
 • 2 rkl siirappia
 • 2 tl suolaa
 • 1 dl auringonkukansiemeniä
 • 1 dl ruis- tai vehnäleseitä
 • 2 dl graham- tai ruisjauhoja
 • noin 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl soodaa
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 2-3 dl omenakuutioita

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen piimä ja siirappi. Sekoita 2/3 omenakuutioista taikinaan. Oljyä suorakaiteen muotoinen vuoka ja levitä taikina vuokaan. Painele loput omenakuutiot leivän päälle. Paista 200 asteessa 50-60 minuuttia. Jos leipä tummuu päältä liikaa, heitä leivän päälle leivinpaperi.

Huom! Piimän määrä voi vaihdella kolmesta viiteen desiä – riippuen vähän sen koostumuksesta. Kuivien aineiden suhdetta voi vaihdella, pääasia on että kokonaismäärä pysyy suunnilleen samana.

piimäomenaleipä

Joulukalenterin luukuista avautuu ideoita ja inspiraatiota joulun odotukseen. Kaikki joulukalenterin postaukset löydät tunnisteella #meidänjoulu. 

2 thoughts on “Luukku 9: Mehevä piimä-omenaleipä

 1. Päivitysilmoitus: Rakastetuimmat reseptimme
 2. Päivitysilmoitus: 4. luukku: Joulumuistamisia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s