Luukku 10: Toisenlainen lahja

Tarpeelliset, toivotut ja saajansa näköiset lahjat ilahduttavat aina. Joskus kuitenkin tuntuu, että joululahjojen hankkiminen tuottaa enemmän stressiä kuin iloa. Olisiko siis paikallaan lopettaa tavarakekojen kartuttaminen vain sen vuoksi, että se kuuluu jouluun? Entä jos käyttäisitkin tänä jouluna osan ristikkolehti-, konvehti- tai sukkarahoista auttaaksesi sellaisia perheitä, joissa lahjoihin ei oikeasti ole varaa? Kenties se usein peräänkuulutettu antamisen ilo löytyykin toisenlaisista lahjoista. Kokeile vaikka näitä:

Joulupuu-keräykseen voit pakata lahjan itse ja toimittaa sen valitsemaasi keräyspisteeseen. Kerätyt paketit toimitetaan kussakin kaupungissa sellaisille lapsille ja nuorille, jotka muuten kenties jäisivät kokonaan ilman lahjoja.

World Visionin kautta voit lahjoittaa suomalaista osaamista maailmalle ja osallistua äitien sekä lasten terveydenhuollon kohentamiseen ostamalla äitiyspakkauksen Keniaan.

Operaatio Joulun Lapsi kerää valmiiksi pakattuja lahjoja Romanian ja Moldovan köyhille lapsille. Laatikoiden keräysaika on jo päättynyt, mutta vielä ehdit tehdä lahjoituksen nettisivujen kautta tai ilmoittautua vapaaehtoiseksi laatikoiden lähetysurakkaan.

SPR:n Hyvä Joulumieli -keräys lahjoittaa vähävaraisille perheille ruokalahjakortteja vaikkapa jouluruokien hankkimiseksi.

Kirkon Ulkomaanavun sivuilla voit ostaa kohdennettuja lahjoja kehitysmaihin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi vuohi, koulupuku, kasvimaa tai koulustipendi?

Joulukalenterin luukuista avautuu ideoita ja inspiraatiota joulun odotukseen. Kaikki joulukalenterin postaukset löydät tunnisteella #meidänjoulu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s