Luukku 13: Joulu elokuvissa

Joulun vietossa tärkeässä roolissa ovat perinteet. Aika monilla meistä löytyy muiden perinteiden lisäksi jokin enemmän tai vähemmän jouluinen elokuva (tai useampi), jonka katsominen virittelee ajatukset joulun tuntuun. Kuten kaikissa perinteissä, tuttuus tuo tunnelmaa. Vanhat tutut elokuvat loihtivat esiin jouluisen tunnelman, vaikka tosielämässä lunta olisikin tulvillaan vain oma stressaantunut pääkoppa.

Joskus perinteitä on kuitenkin syytä hieman muokata. Jos olet kyllästynyt omiin perinteisiin joulufilmeihisi, ja Lumiukko tuntuu jo vähän nähdyltä, tässä muutama jouluelokuvasuositus jaettuna kolmeen (viralliseen) kategoriaan.

1. Huumoria ja romantiikkaa

  • Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! (2016): hulvattoman hauska kohellusseikkailu, jonka huumori sopii sekä lapsille että aikuisille. Tämä elokuva on täynnä kaunista jouluista Helsinkiä.
  • Rakkautta vain (Love Actually, 2003): romantiikkaa + brittinäyttelijöitä + jouluinen Lontoo = I love it!
tatu_ja_patu(Kuva: www.msfilmfestival.fi )

2. Ensimmäinen joulu

Matka Betlehemiin (The Nativity Story, 2006): Kaunis elokuva ensimmäisen joulun tapahtumista.

nativity_story(Kuva:  www.amazon.com)

3. Nostalgiapärinää

  • Yksin kotona 1 (Home Alone, 1990): en voi uskoa, että tämä elokuva on samanikäinen kuin minä! Lapsuuden klassikko, joka nauratti aikanaan vuosittain. Naurattaa vähän vieläkin.
  • Joulupukki ja noitarumpu (1996): Nyt vasta tajusin kaikkien näiden vuosien ja katselukertojen jälkeen, että tunnuslaulussa lauletaan ”joulupukin töissä” eikä ”joulupukin reessä”. Mauri Kunnaksen ihana kuvitus toimii edelleen!

joulupukki_noitarumpu

(Kuva: www.maurikunnas.net)

 

Joulukalenterin luukuista avautuu ideoita ja inspiraatiota joulun odotukseen. Kaikki joulukalenterin postaukset löydät tunnisteella #meidänjoulu. 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s